Tegenwoordig hoeft de schakelaar aan de muur niet meer de standaard schakelaar te zijn waar we al die jaren de verlichting en dergelijke mee bediend hebben. Met de opkomst van huisautomatisering, ook wel domotica genoemd, heeft ook het schakelmateriaal een nieuw leven gekregen.

Schakelmateriaal is in de loop der jaren namelijk een belangrijk onderdeel van de woning geworden waar men al vroeg bij de (ver)bouw over na moet denken. Niet alleen moet er gekeken worden naar de plekken waar de schakelaars dienen te komen, het is ook belangrijk om te kijken wat voor soort materiaal er in huis gebruikt wordt. Schakelaars kunnen tegenwoordig namelijk in allerlei vormen, maten en kleuren geleverd worden waardoor ze perfect kunnen harmoniƫren met de overige materialen in huis. Het zijn eigenlijk kleine stukjes kunst die aan de muur gemonteerd worden, het is dan ook niet erg is als deze een beetje opvallen. Uiteraard kan je er met de materiaalkeuze ook juist voor kiezen om de schakelaars zo weg te werken dat ze niet opvallen.

TENSE
Om tot het juiste schakelmateriaal te komen is er, zoals al eerder gezegd, ruim keus uit vele soorten en merken schakelaars. Sommige merken zijn vrij basic en hebben wat minder functionaliteiten. Andere daarentegen zijn fantastisch vormgegeven en zijn een lust voor het oog. Een van de merken die op dit gebied voorop loopt is het merk TENSE. TENSE is een Belgisch merk en is vrij nieuw op de markt. Het unieke aan TENSE is het materiaal wat gebruikt wordt. De schakelaars kunnen namelijk in vele soorten materiaal geleverd worden zoals bijvoorbeeld; glas, aluminium, koriander of steen. Je kan bij het kiezen van het schakelmateriaal dus perfect rekening houden met de rest van het huis en de gebruikte materialen. Schakelaars worden hiermee een gedetailleerd onderdeel van de woning.

TENSE schakelaars